Naar inhoud springen

Jakobus 4: verschil tussen versies

479 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
 
Regel 41:
== 11 ==
Jak 4:11 Spreekt geen kwaad van elkaar, broeders. Wie van een broeder kwaad spreekt of zijn broeder oordeelt, spreekt kwaad van de wet en oordeelt de wet. Als u echter de wet oordeelt, bent u geen dader van de wet maar een rechter. (Telos)
'''Spreekt geen kwaad van elkaar.''' Zie ook 5:9.
 
''Jak 5:9  Zucht niet tegen elkaar, broeders, opdat u niet geoordeeld wordt. Zie, de Rechter staat voor de deur.'' (Telos)
 
'''Broeders.''' Ook in 3:12.
 
Regel 48 ⟶ 52:
 
'''Bent u ... een rechter.''' Van zo iemand, die zijn broeder oordeelt, is dan zeker waar dat hij daardoor van een dader van de wet een rechter wordt: hij plaatst zich in een verhouding tot de goddelijke wet, als een rechter tot de burgerlijke, waarvan het ongenoegzame de rechterlijke verklaring nodig maakt, opdat de toepassing op bijzondere gevallen wordt gevonden.
 
== 12 ==
Jak 4:12  Een is de Wetgever en Rechter, Hij die kan behouden en verderven. Maar wie bent u dat u uw naaste oordeelt? (Telos)
'''Een is de Wetgever en Rechter.'''
 
''Jak 5:9  Zucht niet tegen elkaar, broeders, opdat u niet geoordeeld wordt. Zie, de Rechter staat voor de deur.'' (Telos)
 
==Andere hoofdstukken==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.