Naar inhoud springen

1 Petrus 1: verschil tussen versies

2.104 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 17:
'''Gezegend zij de God en Vader ...''' God zegenen is Hem met woorden het goede toewensen. Voorbeeld van Petrus zelf, waarin hij van God schrijft:
 
''1Pe 5:11 Hem zij de heerlijkheid en de kracht tot in alle eeuwigheid! Amen.''
 
'''Naar zijn grote barmhartigheid.''' Die onze ellendige staat ten gevolge van de zonde kent niet en ons wil bevrijden en herstellen en gelukkig maken.
 
'''Levende hoop.''' De hoop leeft in ons. Hij is gegrond op het ontwijfelbare feit van Jezus' opstanding uit de doden, van Zijn opwekking ten leven. "Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen."
 
== 4 ==
1Pe 1:4  tot een onvergankelijke, onbevlekte en onverwelkelijke erfenis, in de hemelen weggelegd voor u, (Telos)
'''In de hemelen weggelegd voor u.''' Onze erfenis ligt in de hemelen. De hemelen zijn onze bestemming, daar zullen wij eens wonen.
 
== 6 ==
1Pe 1:6  Daarin verheugt u zich, zo nodig nu een korte tijd bedroefd door allerlei verzoekingen, (Telos)
Er is reden tot vreugde en daarbij soms oorzaken van droefheid.
 
'''Een korte tijd.''' Kort vergeleken met de eeuwige heerlijkheid die ons wacht.
 
== 7 ==
1Pe 1:7  opdat de beproefdheid van uw geloof, veel kostbaarder dan die van goud, dat vergankelijk is en door vuur beproefd wordt, blijkt te zijn tot lof en heerlijkheid en eer bij de openbaring van Jezus Christus. (Telos)
'''De beproefdheid van uw geloof, veel kostbaarder dan die van goud.''' De beproefdheid van uw geloof is voor God kostbaarder dan de beproefdheid van het edelmetaal goud.
 
'''Tot lof en heerlijkheid en eer.''' Voor de gelovige. Zijn volharding in het geloof zal geloofd worden. Hij zal om zijn beproefd geloof met heerlijkheid bekleed worden. En Hij zal waardering (eer) van de Heer Jezus, van God de Vader en misschien ook van engelen ontvangen. Iedere gelovige zal zijn of haar lof ontvangen van God (1 Cor. 4:5).
 
''1Co 4:5  Oordeelt daarom niets voor de tijd, totdat de Heer komt, die ook wat in de duisternis verborgen is, aan het licht zal brengen en de raadslagen van de harten openbaar zal maken; en dan zal ieder zijn lof ontvangen van God.'' (Telos)
 
'''Bij de openbaring van Jezus Christus.''' Bij de opname van de gemeente en/of bij wederkomst op aarde.
 
''Col 3:4  Wanneer Christus, uw leven, geopenbaard wordt, dan zult ook u met Hem geopenbaard worden in heerlijkheid.'' (Telos)
 
==Andere hoofdstukken==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.