Naar inhoud springen

Romeinen 7: verschil tussen versies

1 byte verwijderd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k (Kees Langeveld heeft de pagina Romeinen (boek)/Hoofdstuk 7 hernoemd naar Romeinen 7 zonder een doorverwijzing achter te laten)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
{{Romeinen commentaar}}
{{Commentaar hoofdstuk}}
 
Paulus beschrijft de verhouding van de gelovige tot de wet van God. Dit hoofdstuk vervolgt met de beantwoording van een vraag uit het vorige hoofdstuk en behandelt een nieuwe vraag. De vraag uit het vorige hoofdstuk was:<blockquote>''Ro 6:15 Wat dan? Zouden wij zondigen, omdat wij niet onder de wet maar onder de genade zijn? Volstrekt niet!'' (TELOS)</blockquote>De nieuwe vraag is: <blockquote>''Ro 7:7 Wat zullen wij dan zeggen? Is de wet zonde? (TELOS)''</blockquote>Wat de eerste vraag betreft: we zijn vrijgemaakt van de wet en daardoor ook van de zonde, op grond van de dood van Christus. Zoals een vrouw vrijgemaakt wordt van haar man en van de wet van het huwelijk als de man overlijdt. Door de dood van Christis zijn we vrijgemaakt van de wet, die ons aan de zonde koppelde. We zijn nu verbonden met de Heer, zodat we voor God vrucht kunnen dragen in nieuwheid van geest.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.