Naar inhoud springen

Petrus: verschil tussen versies

193 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 2:
 
== Herkomst ==
Simon, door Jezus bijgenaamd Petrus, werd geboren in [[Galilea]]. Hij was de zoon van Jona (Joh. 1:43). Zijn broer heette Andreas. Hij woonde in [[Bethsaïda]], evenals zijn broer [[Andreas (apostel)|Andreas]] en [[Filippus (apostel)|Filippus]] (Joh. 1:45). Hij was getrouwd en het is bekend, uit [[1 Korinthiërs]], dat zijn vrouw hem vergezelde op zijn zendingsreizen.
 
== Zijn vrouw ==
''1Co 9:5  Hebben wij niet het recht een zuster als vrouw mee te nemen, evenals de andere apostelen en de broers van de Heer en Kefas?'' (Telos)
Hij was getrouwd en het is bekend, uit [[1 Korinthiërs]], dat zijn vrouw hem vergezelde op zijn zendingsreizen.<blockquote>''1Co 9:5  Hebben wij niet het recht een zuster als vrouw mee te nemen, evenals de andere apostelen en de broers van de Heer en Kefas?'' (Telos)</blockquote>Wellicht verwijst naar haar in 1 Petr. 5:13,<blockquote>''1Pe 5:13 U groet de medeuitverkorene in Babylon, en mijn zoon Markus.'' (Telos) </blockquote>
 
== Beroep en roeping ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.