Naar inhoud springen

Pretribulationisme: verschil tussen versies

1.078 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 75:
=== Lea zeven dagen vóór Rachel ===
Jacob rekende erop met Rachel te zullen, maar kreeg [[Lea]] tot vrouw. Na zeven dagen (!) werd ook [[Rachel]] zijn vrouw. <blockquote>''Ge 29:25  En het geschiedde des morgens, en ziet, het was Lea. Daarom zeide hij tot Laban: Wat is dit, [dat] gij mij gedaan hebt; heb ik niet bij u gediend om Rachel? waarom hebt gij mij dan bedrogen? Ge 29:26  En Laban zeide: Men doet alzo niet te dezer onzer plaatse, dat men de kleinste uitgeve voor de eerstgeborene. Ge 29:27  Vervul de week van deze; dan zullen wij u ook die geven, voor den dienst, dien gij nog andere zeven jaren bij mij dienen zult. Ge 29:27  Vervul de week van deze; dan zullen wij u ook die geven, voor den dienst, dien gij nog andere zeven jaren bij mij dienen zult.  Ge 29:28  En Jakob deed alzo; <u>en hij vervulde de week van deze</u>. <u>Toen gaf hij hem Rachel</u>, zijn dochter, hem tot een vrouw.'' (SV)</blockquote>Rachel is een voorafbeelding (type) van het overblijfsel van Israël dat na de opneming van de gemeente tot geloof komt en het eigendom van de Heer Jezus wordt. De Heer kwam voor Israël, maar hij kreeg een andere bruid, voornamelijk van heidense afkomst. Na het feest met deze bruid, gedurende de zeventigste jaarweek van Daniël, wordt Israël hem toegevoegd als bruid.
 
== Geschiedenis ==
'''4e eeuw.''' [[Efrem de Syriër]] (4e eeuw n.C.) leerde dat de vromen vóór de uitstorting van Gods toorn over deze wereld, vóór de verdrukking, worden opgenomen, de Heer tegemoet in de lucht<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=5rmJsMRtmHs Did the Pre-Trib Rapture Doctrine Begin With John Darby?] Youtube.com: Prophecy Watchers, 26 okt. 2021. Duur: 33 min. 39 sec. Gesprek met Lee Brainard, die de geschriften van Efrem de Syriërs doorzocht op uitspraken over de eindtijd. Verscheidene desbetreffende uitspraken passeren de revue.</ref>.
 
'''1827.''' [[John Nelson Darby]] formuleert in dit jaar of mogelijk eerder de leer van de opname van de gemeente voor de zevenjarige verdrukking. Een misvatting is dat Darby zijn leer ontleende aan een eindtijdvisioen van Margaret MacDonald uit 1830<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=5rmJsMRtmHs Did the Pre-Trib Rapture Doctrine Begin With John Darby?] Youtube.com: Prophecy Watchers, 26 okt. 2021. Duur: 33 min. 39 sec. Gesprek met Lee Brainard. Vanaf 3 min. 10 sec. gaat het gesprek over Darby.</ref>.
 
== Meer informatie ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.