Naar inhoud springen

Beeld van het Beest: verschil tussen versies

48 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 40:
 
=== Kim Il-Sung ===
Een eigentijdse voorloper van de verering van een mansbeeld is de eer die burgers in [[Noord-Korea]] , een land met een atheïstische staatsideologie, dagelijks moeten bewijzen aan '''Kim Il-Sung''', bij diens immense, 23 meter hoge, standbeeld in de hoofdstad van het land. Wie dat niet doet, riskeert het strafkamp.
 
Een Nederlandse toerist verhaalt: "We hadden al gelezen dat het verplicht is hier bloemen te leggen, maar volgens Kimmie is dit niet zo. Het wordt echter wel "zeer gewaardeerd". Een beetje beschaamd voldoe ik maar aan het verzoek en buig ik weer een keer voor de Grote Leider. De verafgoding van de man zal nu toch wel zijn hoogtepunt bereikt hebben mag ik hopen? En dan heb ik het nog niet eens gehad over het speldje met zijn afbeelding die elke Noord-Koreaan draagt. Er wordt hier een soort geloof gecreëerd waarbij Kim Il-Sung de god is."<ref>Zie zijn [http://tom-reisverslagen.com/nkoread10.html reisverslag] uit 2010. </ref>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.