Naar inhoud springen

Christa Rosier: verschil tussen versies

438 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Christina Jacoba Hendrika (Christa) Rosier-Veldkamp''' (1960- 2011) was een omroepster bij de Nederlandse Evangelische Omroep, schil...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Christina Jacoba Hendrika (Christa) Rosier-Veldkamp''' (1960- 2011) was een omroepster bij de Nederlandse [[Evangelische Omroep (EO)|Evangelische Omroep]], schilderes en columniste.
[[Bestand:Christa Rosier.png|miniatuur|420x420px|''Christa Rosier'']]
 
==Leven en werk==
Christa Rosier werd geboren op 3 november 1960 te Hilversum, Nederland. Reeds jong wasvatte zij geïnteresseerdbelangstelling op invoor tekenen en schilderen, maar koos voor een opleiding aan de Evangelische School voor Journalistiek te Amersfoort. Ze werd productieassistente en in 1984 omroepster bij de [[Evangelische Omroep]]. Incidenteel presenteerde ze programma's als ''Van hart tot hart'' en ''Kook-TV''.
 
In 1987 kreeg Christa Rosierzij een zoon, in 1990 dochter Rachel Rosier.
 
In 1996 nam ze afscheid van de televisie.
Regel 11:
Ze volgde schilderlessen aan de Gooise Academie in Laren. Aanvankelijk schilderde ze veelal portretten. Na het overlijden van haar 14-jarige zoon in 2001, legde ze zich toe op het uitbeelden van de Psalmen. In 2009 werden 24 van haar schilderijen in boekvorm uitgebracht, aangevuld met korte overdenkingen van onder anderen Arie van der Veer, Henk Binnendijk en Rikkert Zuiderveld.
 
In 2005 kreeg Rosier borstkanker, ze schreef daarover columns voor het christelijke vrouwenblad Eva. Deze werden gebundeld uitgegeven onder de titel ''Ik wil vliegen''.
 
Rosier overleed op 19 juni 2011 te Huizen in de leeftijd 50 jaar.
 
Alinda Rutgers verzamelde naar Christa's overlijden notities van haar en bracht ze uit in boekvorm: ''Lijden in Gods Hand'' (2011).
 
Als gelovige in Gods goedheid en almacht heeft Christa heeft innerlijk geworsteld met de vragen die het ondervonden lijden bij haar opriepen. Ondanks Zijn ondoorgrondelijke wegen is de Heer ook een bron van steun en bemoediging voor haar, en geeft ze die steun en en bemoediging ook door aan de lezers.
 
==Publicaties==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.