Naar inhoud springen

Pest (ziekte): verschil tussen versies

23 bytes verwijderd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 88:
<blockquote>''Opb 6:8  En ik zag en zie, een bleekgroen paard, en hij die erop zat, zijn naam was de dood en de hades volgde hem; en hun werd macht gegeven over het vierde deel van de aarde om te doden met het zwaard en met honger en met <u>de dood</u> en door de wilde dieren van de aarde. (Telos)''</blockquote>
 
Zie het commentaar bij [[Openbaring van Johannes/Hoofdstuk 6|Opb. 6:8]] voor een verklaring van 'dood' in dit vers.
 
Op verwoesting, vele dodelijke slachtoffers en verzwakking door honger ('zwaard' en 'honger') volgen makkelijk ziekten, die op hun beurt ook weer slachtoffers maken. Niet ondenkbaar is dat in die wereldoorlog chemische (schadelijke stoffen) en biologische wapens (micro-organismen) worden ingezet. De pest of pestachtige ziekte hier kan veroorzaakt worden door een microbiologisch wapen, een door mensen gekweekt of gevormd virus of bacil. Microbiologische wapens verspreiden virussen, bacteriën of schimmels die zich kunnen vermenigvuldigen in mens, dier of plant.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.