Naar inhoud springen

Romeinen 4: verschil tussen versies

749 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 3:
== Samenvatting ==
In 't kort: Abraham als voorbeeld van de rechtvaardiging door. — Abraham geloofde aan de belofte van God en het werd hem tot gerechtigheid gerekend. Deze toerekening van gerechtigheid geldt elke gelovige, besneden of onbesneden, die in de Heer Jezus gelooft.  
 
== 11 ==
Ro 4:11  En hij ontving het teken van de besnijdenis als zegel van de gerechtigheid van het geloof, dat hij had in de onbesneden staat, opdat hij vader zou zijn van allen die in onbesneden staat geloven, opdat ook hun de gerechtigheid zou worden toegerekend; (Telos)
'''Het teken van de besnijdenis als zegel van de gerechtigheid van het geloof.''' Hiermee wordt aangeduid dat de gerechtigheid de grond was en belangrijker dan het zegel.
 
== 12 ==
Ro 4:12 en opdat hij vader van de besnedenen zou zijn, niet alleen voor hen die besneden zijn, maar ook voor hen die wandelen in de voetstappen van het geloof dat onze vader Abraham in zijn onbesneden staat had. (Telos)
'''Maar ook voor hen.''' Die niet besneden zijn, de onbesnedenen.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.