Naar inhoud springen

Drie: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 31:
'''Verzoeking van de gekruisigde Verlosser.''' Drie keer werd Jezus aan het kruis uitgedaagd om zichzelf te verlossen.
 
'''Getuigen.''' Drie zijn er die getuigen: de Geest, het water en het bloed, "en die drie zijn tot een." (1 Johannes 5:7,8).<blockquote>''2Co 13:1 ... in de mond van twee of drie getuigen zal elke zaak vaststaan. (Telos)''</blockquote>'''Bij Jezus' kruis.''' Bij het kruis van Jezus stonden drie vrouwen, allen Maria geheten (Joh. 19:25).
 
'''Bij Jezus' kruis.''' Bij het kruis van Jezus stonden drie vrouwen, allen Maria geheten (Joh. 19:25).
 
'''Opstanding van Christus.''' De Heer Jezus stond op de derde dag uit de doden op. In drie dagen zou de tempel van zijn lichaam weer worden opgericht (Joh. 2).
 
'''Vrouwen bij het lege graf.''' Drie vrouwen vernamen van twee engelen het bericht van Jezus' opstanding (Luk. 24:10). <blockquote>''2Co 13:1 ... in de mond van twee of drie getuigen zal elke zaak vaststaan. (Telos)''</blockquote>'''Zaad.''' In de gelijkenis van de zaaier brengt het zaad in de goede aarde drie hoeveelheden voort: 30-voudig, 60-voudig en 100-voudig.
 
'''Zaad.''' In de gelijkenis van de zaaier brengt het zaad in de goede aarde drie hoeveelheden voort: 30-voudig, 60-voudig en 100-voudig.
 
'''Hoofddeugden.''' Geloof, hoop en liefde zijn de hoogste deugden van het christelijk leven hier.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.