Naar inhoud springen

2 Petrus 1: verschil tussen versies

784 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
{{2 Petrus commentaar}}
 
== Samenvatting ==
1-2 Vredegroet. 3-11 God heeft ons alles geschonken wat het leven en de godsvrucht betreft, wij zijn deelgenoten van de Goddelijke natuur geworden en nu hebben wij de roeping de ene deugd bij de andere te voegen, zodat wij een ruime ingang zouden hebben in het eeuwig koninkrijk. 12-15 Petrus verwacht het afleggen van zijn tent; hij denkt dus dat zijn einde nabij is. 16-21 Hij herinnert zich de verheerlijking op de berg en vestigt de aandacht op het profetische woord.
 
== 1 ==
Regel 116 ⟶ 119:
2Pe 1:21  Want niet door de wil van een mens werd ooit profetie voortgebracht, maar heilige mensen van Godswege hebben, door de Heilige Geest gedreven, gesproken. (Telos)
'''Niet door de wil van een mens werd ooit profetie voortgebracht.''' Dat geldt voor ware profetie. Valse profetie (2:1) kan daarentegen door de wil (en verbeelding) van een mens worden voortgebracht.
 
== Bron ==
H. Moll, ''Wat zegt Gods Woord over ...?'' Deel 3: ''Een korte inhoud van alle Bijbelboeken met alfabetische lijst van namen''. (Oostburg: uitgeverij W.J. Pieters, z.j.), blz. 138. Enige tekst hiervan is onder wijziging verwerkt in de hierboven staande paragraaf Samenvatting.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.