Naar inhoud springen

Rok: verschil tussen versies

3.333 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Rok''' is in de Statenvertaling van de Heilige Schrift meestal de benaming voor het onderkleed of hemd, dat geen mouwen had, tot de knieën reikte, en door een gordel werd samengehouden. '''Stof.''' De rok kon van verschillende stof zijn, linnen, katoen, soms purper (Luc. 16 : 19). '''Woord.''' Het Hebreeuwse woord in het Oude Testament is כתנת, ''kethoneth'' of ''koettoneth.'' Het komt van een niet gebruikte stam in de betekenis van 'bedekken'. De...'
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Rok''' is in de Statenvertaling van de Heilige Schrift meestal de benaming voor het onderkleed of hemd, dat geen mouwen had, tot de knieën reikte, en door een gordel werd samengehouden. '''Stof.''' De rok kon van verschillende stof zijn, linnen, katoen, soms purper (Luc. 16 : 19). '''Woord.''' Het Hebreeuwse woord in het Oude Testament is כתנת, ''kethoneth'' of ''koettoneth.'' Het komt van een niet gebruikte stam in de betekenis van 'bedekken'. De...')
(geen verschil)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.