Naar inhoud springen

Vlees: verschil tussen versies

881 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 10:
 
== Zondige natuur van de mens ==
Het woord 'vlees' wordt ook gebruikt voor de zondige natuur van het lichaam van de mens. In het vlees is de zonde (Rom. 8:3 'de zonde in het vlees'), de zondige natuur. Het vlees is 'het vlees van de zonde' (Rom. 8:3). Een uitzondering is het vlees van de Heer Jezus: zijn vlees was zonder zonde.
 
'''Zonde.''' In het vlees is de zonde (Rom. 8:3 "de zonde in het vlees"), de zondige natuur. De zonde woont in mij, "dat is in mijn vlees" (Rom. 7:18). Het vlees is "het vlees van de zonde" (Rom. 8:3). De zonde in het vlees wekt in mij, naar aanleiding van een verbod om te begeren, een begeerte op (Rom. 7:8). <blockquote>''Ro 7:26 Dus ikzelf dien wel met het denken de wet van God, maar met het vlees de wet van de zonde.'' (Telos) </blockquote>Toen Jezus gekruisigd werd en stierf, werd de zonde in het vlees veroordeeld. <blockquote>''Ro 8:3  Want wat voor de wet onmogelijk was, doordat zij door het vlees krachteloos was — God heeft, doordat Hij zijn eigen Zoon in een gedaante gelijk aan het vlees van de zonde en voor de zonde heeft gezonden, de zonde in het vlees veroordeeld;'' (Telos)</blockquote>Het vlees (lichaam) van de Heer Jezus was zonder zonde, er was geen zonde in. <blockquote>''1Pe 4:1  Daar Christus dus in het vlees geleden heeft, moet u zich ook met dezelfde gedachte wapenen; want wie in het vlees lijdt, heeft afgedaan met de zonde,'' (Telos)</blockquote>'''Gezindheid van het vlees'''. Het zondige vlees kan verkeerde gedachten ingeven, tot verkeerde voornemens leiden. Het einde, de opbrengst, het loon is de dood. Wat het vlees bedenkt is vijandschap tegen God. Want het onderwerpt zich niet aan de wet van God en kan dat ook niet (Rom. 8:7).
 
<blockquote>''Ro 8:6 want wat het vlees bedenkt, is de dood, maar wat de Geest bedenkt, is leven en vrede; Ro 8:7 omdat wat het vlees bedenkt, vijandschap is tegen God, want het onderwerpt zich niet aan de wet van God, want het kan dat ook niet.'' ''(TELOS)'' </blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.