Naar inhoud springen

Iran: verschil tussen versies

407 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 217:
 
== Toekomst ==
Volgens de Bijbel zal "God in het laatste der jaren"dagen (Ezechde gevangenis van Elam, thans een deel van Iran, wenden. 38<blockquote>''Jer 49:8),39  Maar het zal geschieden "in het laatste der dagen", (Ezech.dat 38:16)Ik deElams vorstgevangenis Gogwenden samenzal, metspreekt Perzende enHEERE. andere(SV)'' volkeren</blockquote>Volgens tensommigen strijdemoet optrekkende profetie tegen hetElam landin IsraëlJer. Bij49:34-39 Perzennog mogenvervuld wijworden. denkenZie aan[[Jeremia Iraniërs49]].
 
Voorts, volgens de Bijbel zal "in het laatste der jaren" (Ezech. 38:8), "in het laatste der dagen" (Ezech. 38:16) de vorst Gog samen met Perzen en andere volkeren ten strijde optrekken tegen het land Israël. Bij Perzen mogen wij denken aan Iraniërs.
 
<blockquote>''Eze 38:3 En zeg: Zo zegt de Heere HEERE: Zie, Ik [wil] aan u, o Gog, gij hoofdvorst van Mesech en Tubal!'' ''Eze 38:4 En Ik zal u omwenden, en haken in uw kaken leggen, en Ik zal u uitvoeren, mitsgaders uw ganse heir, paarden en ruiteren, die altemaal volkomen wel gekleed zijn, een grote vergadering, [met] rondas en schild, die altemaal zwaarden handelen; Eze 38:5 <u>Perzen</u>, Moren en Puteers met hen, die altemaal schild en helm [voeren];'' ''Eze 38:6 Gomer en al zijn benden, en het huis van Togarma, [aan] de zijden van het noorden, en al zijn benden; vele volken met u. (...) Eze 38:15 Gij zult dan komen uit uw plaats, uit de zijden van het noorden, gij en vele volken met u; die altemaal op paarden zullen rijden, een grote vergadering, en een machtig heir; Eze 38:16 En gij zult optrekken tegen Mijn volk Israel, als een wolk, om het land te bedekken; in het laatste der dagen zal het geschieden; dan zal Ik u aanbrengen tegen Mijn land, opdat de heidenen Mij kennen, als Ik aan u, o Gog! voor hun ogen zal geheiligd worden.'' (SV)</blockquote>
Regel 256 ⟶ 258:
 
*[https://www.youtube.com/watch?v=djM0hldJWBE Iran & Israel & End Time Prophecy -- Part 1]. Youtube.com: 100huntley, 7 jan. 2013. Duur: 12 min. 55 sec. [https://www.youtube.com/watch?v=SMkTlhLDTX8 Part 5], 11 jan. 2013. Duur: 9 min. 58 sec. Over Iran in het licht van [[Ezechiël (boek)|Ezechiël]] 38 en 39, de toekomstige invasie in Israël door, onder anderen, Perzen, onder leiding van [[Gog (uit Magog)|Gog]].
 
== Zie ook ==
[[Elam (koninkrijk)]].
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.