Naar inhoud springen

Jeremia 16: verschil tussen versies

60 bytes verwijderd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
 
== 2 ==
Jer 16:2  U zult u geen vrouw nemen, en u zult geen zonen noch dochteren hebben in deze plaats. (CP<ref name=":0">Hertaling of vertaling door Christipedia, uitgaande van de Statenvertaling. </ref>)
Gezien de komende rampspoed mag Jeremia geen vrouw nemen en kinderen krijgen.
 
Regel 33:
 
== 18 ==
Jer 16:18  Daarom zal Ik eerst hun ongerechtigheid en hun zonde dubbel vergelden, omdat zij Mijn land ontheiligd hebben; zij hebben Mijn erfenis met het dode lichaam van hun verfoeiselen en van hun gruwelen vervuld. (CP<ref>Hertaling ofname=":0" vertaling door Christipedia, uitgaande van de Statenvertaling. </ref>)
'''Eerst.''' Het woord "eerst" laat doorschemeren, dat er achter de Babylonische ballingschap nog een andere ligt, die, in welke Israël zich sedert de tweede verwoesting van Jeruzalem (70 n.C.) en zijn verstrooiing door de gehele wereld bevindt. Inderdaad was die tweede straf veel zwaarder en doortastender dan de eerste, welke het volk ten tijde van Jeremia wachtte. Daardoor valt dan ook op de belofte van terugkeer naar het land Israël, verborgen in vs. 16-17, een nieuw licht.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.