Naar inhoud springen

Rusland: verschil tussen versies

19 bytes verwijderd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 11:
'''Persvrijheid.''' In de persvrijheid-index van de internationale organisatie Reporters without Borders (RSF) staat Rusland (anno 2021) op de 150ste plaats<ref>Volgens een nieuwsbericht dd. 27 juni 2021 op NOS.nl, https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2386913-onafhankelijke-media-houden-het-niet-vol-in-rusland</ref>. Wie kritiek heeft op de Staat, is als het ware een verrader. NGO's die schendingen van mensenrechten aan de kaak stellen worden gehouden voor 'buitenlandse agenten', westerse agenten, vijanden van het volk.<ref name=":1" />
 
'''Schendingen van de scheppingsordeScheppingsorde.''' Sinds 1993 is <u>homoseksualiteit</u> niet langer strafbaar. Sinds 2011 worden bijeenkomsten van de internationale organisatie World Congress of Families gefaciliteerd<ref>Aldus een [[bericht]] op CIP.nl van 10 maart 2022.</ref>, die opkomt voor het traditionele gezin en homohuwelijken afwijst. In 2013 vaardigde Rusland als eerste land in de wereld een wet uit tegen de 'propaganda van niet-traditionele seksuele relaties', waaronder homoseksuele betrekkingen. Ultranationalisten en de Russisch-orthodoxe kerk verzetten (anno 2012) zich tegen homo-activisme<ref>Homo-activisten en orthodoxe christenen slaags in Moskou, nieuwsartikel op Volkskrant.nl, 27 mei 2012</ref>.
 
President Poetin verwerpt de gedachte dat je van geslacht kunt veranderen. Dit genderideologisch denkbeeld noemt hij een „misdaad tegen de mensheid”<ref>M. van Reenen, [https://www.bijbelsberaadmv.nl/2022/03/04/commentaar-de-oekraineoorlog-en-de-genderideologie/ Commentaar: de Oekraïneoorlog en de genderideologie], op: BijbelsBeraadMV.nl, 4 maart 2022.</ref>.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.