Naar inhoud springen

Jezus Christus: verschil tussen versies

287 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 416:
== Niet aangenomen, verworpen ==
De Heer Jezus werd door Zijn volk niet aangenomen:<blockquote>''Joh 1:11 Hij kwam tot het zijne, en de zijnen hebben Hem niet aangenomen. (TELOS)''</blockquote>Niet alleen werd Hij niet aangenomen, Hij werd ook '''verworpen''':<blockquote>''Lu 17:25 Eerst echter moet Hij veel lijden en verworpen worden door dit geslacht. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Mr 8:31 En Hij begon hun te leren dat de Zoon des mensen veel moest lijden en verworpen worden door de oudsten, de overpriesters en de schriftgeleerden en gedood worden en na drie dagen opstaan. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Mt 21:42 Jezus zei tot hen: Hebt u nooit gelezen in de Schriften: ‘De steen die de bouwlieden hebben verworpen, die is geworden tot een hoeksteen; van de Heer is dit gebeurd en het is wonderlijk in onze ogen’? (TELOS)''</blockquote><blockquote>''1Pe 2:4 tot Wie u komt, tot een levende steen, door mensen wel verworpen maar bij God uitverkoren en kostbaar, (...) 1Pe 2:7 Voor u dan die gelooft, is dit kostbare; maar voor de ongelovigen: ‘De steen die de bouwlieden hebben verworpen, deze is tot een hoeksteen geworden’, en’ een steen des aanstoots en een rots der ergernis’. (TELOS)''</blockquote>
 
=== Meer weten ===
[https://www.youtube.com/watch?v=dCmj_-jMAzU Despised and Rejected ll Season 2, Episode 7 ll Israel: The Prophetic Connection]. Youtube.com: CAICanada, 10 aug. 2021. Duur: 21 min. 38 sec. John Tweedie vertelt in Nazareth over de verwerping van Jezus als de Messias.
 
== In levensgevaar ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.