Naar inhoud springen

Bezoeking: verschil tussen versies

720 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Bezoeking''' (Eng. ''visitation'', Duits: ''Heimsuchung'') is straffende vergelding in de vorm van tegenspoed of onheil. Bezoeken is tot straf vergelden door het aanbrengen van tegenspoed of onheil.
 
In het denkbeeld Bezoeken zit de gedachte van (op)zoeken. <blockquote>''Jer 23:2  Daarom zegt de HEERE, de God Israëls, alzo van de herderen, die Mijn volk weiden: Gijlieden hebt Mijn schapen verstrooid, en hebt ze verdreven, en hebt ze niet bezocht; ziet, Ik zal over u bezoeken de boosheid uwer handelingen, spreekt de HEERE.'' (SV)</blockquote>De gedachte van (op)zoeken komt tot uitdrukking in de Canisiusvertaling van dat vers:<blockquote>''Jer 23:2  Daarom spreekt Jahweh, Israëls God, Over de herders, die mijn volk moesten leiden: Gij hebt mijn schapen verspreid en verstrooid, En die niet willen  zoeken; Nu kom ik ù zoeken om de boosheid uwer werken, Is de godsspraak  van Jahweh!'' (Canis)</blockquote>God bezoekt de misdaad van de vaders aan hun nageslacht (Ex. 20:5; 34:7; Deut. 5:9-10).
God bezoekt de misdaad van de vaders aan hun nageslacht (Ex. 20:5; 34:7; Deut. 5:9-10).
 
<blockquote>''Exodus 20:5 Gij zult u voor die niet buigen, noch hen dienen; want Ik, de HEERE uw God, ben een ijverig God, Die de misdaad der vaderen bezoek aan de kinderen, aan het derde, en aan het vierde [lid] dergenen, die Mij haten; Exodus 20:6 En doe barmhartigheid aan duizenden dergenen, die Mij liefhebben, en Mijn geboden onderhouden.'' (SV)</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.