Naar inhoud springen

Hermon: verschil tussen versies

14 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 23:
David vergelijkt het samenwonen van broeders met de dauw van de Hermon. De dauw verfrist, bevochtigt, verkwikt.<blockquote>''Ps 133:1 Een lied Hammaäloth, van David. Ziet, hoe goed en hoe liefelijk is het, dat broeders ook samenwonen! Ps 133:2 Het is, gelijk de kostelijke olie op het hoofd, nederdalende op den baard, den baard van Aäron, die nederdaalt tot op den zoom zijner klederen. Ps 133:3 Het is gelijk de dauw van <u>Hermon</u>, [en] die nederdaalt op de bergen van Sion, want de HEERE gebiedt aldaar den zegen [en] het leven tot in der eeuwigheid. (SV)''</blockquote>'''Jezus' verheerlijking op de berg.''' De berg Hermon is mogelijk de 'hoge berg' waar Jezus werd verheerlijkt voor de ogen van drie discipelen (Matth. 17:1; Marcus 9:2).<blockquote>''Mr 9:2  En na zes dagen nam Jezus Petrus, Jakobus en Johannes mee en bracht hen afzonderlijk op een hoge berg alleen. En Hij werd in hun bijzijn van gedaante veranderd;'' (Telos)</blockquote>Er wordt trouwens ook gedacht aan de berg [[Tabor (berg)|Tabor]] in Galilea, die echter veel minder hoog is.
 
Op de berg waar Jezus verheerlijkt werd, verschenen hem Mozes en Elia. Mozes was vroeger gestorven zonder een voet in het beloofde land te hebben gezet. Maar als zijn voeten gestaan hebben op de berg Hermon (of Tabor), dan hebben ze 'post mortem' alsnog het beloofde land betreden.
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.