Naar inhoud springen

Eerbare kleding: verschil tussen versies

617 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 84:
 
Wanneer ons denken vernieuwd wordt en overeen gaat stemmen met het Woord van God, komt dat tot uiting in ons doen en laten, ook in onze verschijning, onze kleding. <blockquote>''Ro 12:1  Ik vermaan u dan, broeders, door de ontfermingen van God, dat u uw lichamen stelt tot een levende offerande, heilig, voor God welbehaaglijk, dat is uw redelijke eredienst. Ro 12:2 En wordt <u>niet gelijkvormig</u> aan deze wereld, maar wordt <u>veranderd door</u> de vernieuwing van uw denken, opdat u beproeft wat de goede, welbehaaglijke en volmaakte wil van God is.'' (Telos)</blockquote>
 
== Maatschappelijke positie en kleding ==
Maatschappelijke positie is "de plek die je inneemt in de samenleving, gebaseerd op je inkomen, opleiding, functie en/of beroep."<ref>https://schoolwoorden.nl/begrip/maatschappelijke-positie. Geraadpleegd op 12 mei 2022.</ref> Vrouwen met een bestuurlijke functie in de maatschappij kleden zich doorgaans eerbaarder. Wie zich eerbaar kleedt, wordt serieuzer genomen.
 
== Voorbeelden ==
Regel 268 ⟶ 271:
 
In een uitnodiging voor (bijvoorbeeld) een afscheidsreceptie van een directeur kan om bepaalde kleding worden gevraagd, bijvoorbeeld "informeel". Voor christenen geldt bij álle maatschappelijke gelegenheden: "eerbaar".
 
In de kerkelijke samenkomst, waar wij betrekkelijk dicht op elkaar zitten, is het beter om de schouders en bovenarmen te bedekken en te zorgen dat de halsopening ook achter op de rug niet laag uitvalt.
 
== Vrij in kledingkeuze ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.