Naar inhoud springen

Eerbare kleding: verschil tussen versies

160 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 86:
 
== Maatschappelijke positie en kleding ==
Maatschappelijke positie is "de plek die je inneemt in de samenleving, gebaseerd op je inkomen, opleiding, functie en/of beroep."<ref>https://schoolwoorden.nl/begrip/maatschappelijke-positie. Geraadpleegd op 12 mei 2022.</ref> VrouwenMannen (en vrouwen) met een bestuurlijke functie in de maatschappij kleden zich doorgaans eerbaarder. Wie zich eerbaar kleedt, wordt serieuzer genomen. Kleding heeft invloed op wat je over jezelf denkt en wat anderen over jou denken.
 
== Voorbeelden ==
Regel 237:
'''Halsopening.''' Hoe open of laag de hals? Zorg dat de borstspleet bedekt blijft. En neem de bukproef: als ik buk, geef ik dan inkijk?  
 
'''Lengte van rok of jurk.''' Eerbare kleding kan niet met centimeters worden afgemeten. Wat de lengte van rok of jurk betreft, gafis de minimale 'eis' dat de knieën bedekt zijn als men zit. Henriette Kuiper, de dochter van de bekende [[Abraham Kuyper]], gaf ooit de volgende goede raad aangaande de roklengte: „Wie een japon of blouserok koopt neme toch eerst de zitproef. Zo dikwijls is een rok niet te kort, als men staat of loopt, maar wórdt hij tekort als men gaat zitten, en de rok optrekt tot boven de knieën soms. Men vrage aan de verkoopster een stoel, en ga daarop, met de rok aan, voor een lage spiegel zitten. Dan kan men zelf zien, of de rok, bij 't zitten, eerbaar blijft of oneerbaar wordt"<ref>H. Kuyper schreef dat in ''Timotheüs'', 9 november 1929. De spelling van haar woorden in het citaat is voor Christipedia gemoderniseerd op 22 mei 2013. </ref>. Veel wereldse vrouwen dragen korte rokken, 'mini-rokken'. Het dragen van minirokken kwam in de jaren '60 van de 20e eeuw op, al werden de eerste minirokken al in de jaren '30 gezien. 
 
Zorg dus dat de rok of jurk lang genoeg en de kraag hoog genoeg is. Wees 'lang van stof' en 'hoog van inzicht'. 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.