Naar inhoud springen

Openbaring 1: verschil tussen versies

618 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 131:
''Jes 52:15  zo zal hij veel volken opschrikken, en koningen zullen sprakeloos staan. En zij aan wie niets was verteld, zullen zien, zij die niets hadden gehoord, zullen begrijpen.'' (NBV04)
 
'''Ook zij die Hem doorstoken hebben.''' DeZij, Romeinende Joden, door de toenmaligehand van een Romeinse wereldbeheerserssoldaat.
 
''Joh 19:34  Maar een van de soldaten doorstak zijn zijde met een speer en terstond kwam er bloed en water uit. (...) Joh 19:37  En weer een ander Schriftwoord zegt: ‘Zij zullen zien op Hem die zij hebben doorstoken’.'' (Telos)
 
''Zac 12:10  Doch over het huis Davids, en over de inwoners van Jeruzalem, zal Ik uitstorten den Geest der genade en der gebeden; en zij zullen Mij aanschouwen, Dien zij doorstoken hebben, en zij zullen over Hem rouwklagen, als [met] de rouwklage over een enigen zoon; en zij zullen over Hem bitterlijk kermen, gelijk men bitterlijk kermt over een eerstgeborene.'' (SV)
 
'''Alle stammen van het land.''' De twaalf stammen van Israël; vgl. Zacharia. Of anders al de stammen van de aarde.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.