Naar inhoud springen

Gajus: verschil tussen versies

302 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 7:
1. Gajus een Korinthiër, door [[Paulus]] gedoopt (1 Kor. 1: 14), die hem in zijn huis had opgenomen en daarom door alle leden van de gemeente, die ook wel bij hem tezamen kwamen, bezocht werd (Rom. 16: 23). Gajus was gastheer van Paulus tijdens diens tweede verblijf in [[Korinthe]].
 
De heiligen te [[Rome]] kregen de groeten van Gajus via Paulus' [[Brief van Paulus aan de Romeinen|brief aan de Romeinen]]: <blockquote>''Ro 16:23  U groet Gajus, de gastheer van mij en van de gehele gemeente. U groet Erastus, de rentmeester van de stad, en de broeder Quartus.'' (Telos) </blockquote>2. Gajus een Macedoniër, die Paulus op diens reizen vergezelde en bij het oproer te Efeze in gevaar kwam (Hand. 19 : 29).
 
3. Gajus een man uit Derbe, reisgezel van Paulus (Hand. 20 : 4). Vanaf Korinthe ging hij met Paulus mee op diens laatste reis naar Jeruzalem.<blockquote>''Hnd 20:4 En hem vergezelden tot in Asia Sopater, de zoon van Pyrrhus, van Berea; van de Thessalonikers, Aristarchus en Secundus, Gajus van Derbe, Timotheus, en de Asiaten Tychicus en Trofimus.'' (TELOS) </blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.