Naar inhoud springen

Eiland: verschil tussen versies

412 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 11:
<blockquote>''Jes 11:11  Want het zal geschieden te dien dage, dat de Heere ten anderen male Zijn hand aanleggen zal om weder te verwerven het overblijfsel Zijns volks, hetwelk overgebleven zal zijn van Assyrie, en van Egypte, en van Pathros, en van Morenland, en van Elam, en van Sinear, en van Hamath, en van <u>de eilanden der zee</u>. (SV)'' </blockquote>
 
Van bijzonder belang zijn de voorzeggingen omtrent de eilanden. ZijVoorzeggingen van onheil: Jeremia moest een drinkbeker met de wijn van de gramschap van God geven aan, onder meer, "de koningen der eilanden" (SV) oftewel : de koningen van de kustlanden" (HSV). <blockquote>''Jer 25:22  aan al de koningen van Tyrus, al de koningen van Sidon, en de koningen van de kustlanden die liggen aan de overkant van de zee,'' (HSV) </blockquote>Voorzeggingen van heil: de eilanden/kustlanden zullen geschenken brengen (Ps. 72: 10. Jes. 60 : 9), vrolijk zijn over de Heer als Koning (Ps. 29 : 1), voor Hem zwijgen (Jes. 41: 1), vrezen (vers 5), op zijn naam wachten (Jes. 42: 10, 12; 51: 5), Hem aanbidden (Zef. 2: 11). Wie ziet niet hoe deze en dergelijke profetieën ten dele al vervuld zijn in het christelijk Europa?
 
== Bijbelse eilanden ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.