Naar inhoud springen

De Betteld: verschil tussen versies

17 bytes verwijderd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 11:
* Groepsaccommodatie Betteld-Amerongen te Amerongen
* Conferentiecentrum Het Brandpunt te Doorn
* Christelijke camping Betteld-Cadzand-Bad in Zeeland
* Een vestiging in België
 
Regel 18 ⟶ 17:
 
== Geschiedenis ==
De Betteld werd opgericht in 1972 door Bertus Hobelman als ''Kamperen bij de boer''. In dat eerste jaar waren er 22 kampeerplekjes en kwamen er 40 gezinnen op vakantie. De kleinschalige christelijk camping was indertijd uniek. Na het plotseling overlijden van de oprichter in 1979 namen zijn zoons Gerhard en Marten Hobelman, resp. 22 en 19 jaar oud, de camping over. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een 4-sterrenvakantiepark. In 2002 werden een grote evenementenhal met 1800 zitplaatsen, tientallen chalets en een herberg gebouwd; ook werd een recreatieplas aangelegd. Dit was de start van het christelijk ''conferentiecentrum'' De Betteld. In 2006 kwam Gerhard Hobelman alleen aan het roer van het bedrijf te staan.
 
In 2002 werden een grote evenementenhal met 1800 zitplaatsen, tientallen chalets en een herberg gebouwd; ook werd een recreatieplas aangelegd. Dit was de start van het christelijk ''conferentiecentrum'' De Betteld.
 
In 2006 kwam Gerhard Hobelman alleen aan het roer van het bedrijf te staan.
 
Op 1 juli 2012 nam De Betteld conferentiecentrum Bethanië in Amerongen over. Het kreeg de naam Betteld-Amerongen. De accomodatie telt 80 bedden (anno 2016).
Regel 26 ⟶ 29:
In mei 2014 nam de Betteld de exploitatie van conferentiecentrum ''Het Brandpunt'' te Doorn (provincie Utrecht) over van Stichting Het Zoeklicht. In Het Brandpunt zijn verscheidene christelijke organisaties opgericht, onder meer de Evangelische Omroep en De Navigators. In Het Brandpunt werden en worden conferenties, bezinningsdagen, studieweekenden en retraites verzorgd.
 
InmiddelsIn heeftmaart men2022 ookverkocht eenDe Betteld de vestiging in België.Cadzand, in de provincie Zeeland
 
== Meer informatie ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.