Naar inhoud springen

Jeremia 25: verschil tussen versies

316 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Jeremia commentaar}} == 9 == Jer 25:9  Ziet, Ik zal zenden, en nemen alle geslachten van het noorden, spreekt de HEERE; en tot Nebukadnezar, de koning van Babel, Mijn knecht; en zal ze brengen over dit land, en over de inwoners ervan, en over al deze volken rondom; en Ik zal ze verbannen, en zal ze stellen tot een ontzetting, en tot een aanfluiting, en tot eeuwige woestheden. (CP<ref name=":0">Hertaling of vertaling door Christipedia, uitgaande van de Sta...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 34:
Jer 25:20  En den gansen gemengden hoop, en allen koningen des lands van Uz; en allen koningen van der Filistijnen land, en Askelon, en Gaza, en Ekron, en het overblijfsel van Asdod; (SV)
'''Askelon .. Gaza .. Ekron .. Asdod.''' Dit zijn hoofdsteden der Filistijnen.[[Bestand:Filistijnse pentapolis.png|geen|miniatuur|417x417px|Links op de kaart de vijf Filistijnse hoofdsteden.]]
 
== 26 ==
Jer 25:26 En allen koningen van het noorden, die nabij en die verre zijn, den een met den anderen; ja, allen koninkrijken der aarde, die op den aardbodem zijn. En de koning van Sesach zal na hen drinken. (SV)
'''De koning van Sesach.''' Van Babel. Sesach is een scheldnaam voor [[Babel]], zie [[Sesach]].
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.