Naar inhoud springen

Jeremia 25: verschil tussen versies

1.122 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
{{Jeremia commentaar}}
 
== Samenvatting ==
In het kort: Het gericht over Juda en over de volken. 1-2 Dagtekening der profetie. 3-7 drie en twintig jaren lang heeft God door Jeremia en anderen zijn volk vruchteloos gedrongen zich te bekeren. 8-11 Nu ontbiedt God Nebukadnezar en alle volksstammen uit het noorden, die Juda en zijne naburen zullen verdelgen; zeventig jaar zal die overheersing duren. 12-14 Na dit tijdsverloop zal God de Chaldeeën hun ongerechtigheid vergelden, overeenkomstig Jeremia’s opgeschreven profetie. 15-29 De profeet krijgt bevel Jeruzalem, Juda en alle naburige volken de beker van Gods toorn te doen drinken: God zal het zwaard op hen afzenden. Babel zelf het laatst. Willens of onwillens, zij moeten die beker ledigen. 30-38 God komt, in toorn ontstoken, om de aardbewoners te straffen. Onheil van volk tot volk; overal verslagenen onbegraven; de vorsten en groten ten val gekomen zonder toevlucht; de kudden verdelgd, de weiden verlaten, het wild gedierte meester in deze woestenij.
 
== 9 ==
Regel 42 ⟶ 45:
Jer 25:38  Hij heeft, als een jonge leeuw, Zijn hutte verlaten; want hunlieder land is geworden tot een verwoesting, vanwege de hittigheid des verdrukkers, ja, vanwege de hittigheid Zijns toorns. (SV)
'''De hittigheid Zijns toorns.''' Vs. 37. Vs. 15: 'de beker van de wijn der grimmigheid'.
 
== Bron ==
''Leidsche Vertaling (1914)''. Tekst van de samenvatting van Jeremia 25 is onder wijziging verwerkt op 27 juni 2022.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.