Naar inhoud springen

Pro Life Zorgverzekeringen: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  1 jaar geleden
k
Regel 81:
'''2017.''' Pro Life heeft 107.000 verzekerden.
 
'''2022.''' Pro Life besluit, onder druk van de politiek, maatschappelijke organisaties en (collectieve) cliënten van Zilveren Kruis/Achmea, ook abortus, euthanasie, standaard ivf-behandelingen en transgenderzorg te gaan vergoeden vanaf 2023. Op dat ogenblik heeft de zorgverzekeraar 120.000 verzekerden<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=CaPCCmZ-1BI Uitgelicht! 6 september 2022 - Jos Leijenhorst (Pro Life) over het loslaten van de schone basispolis]. Youtube.com: Family7, 7 sept. 2022. Duur: 10 min. 29 sec. </ref>. Abortus was indertijd de hoofdreden opom Pro Life Zorgverzekering op te richten.
 
De voorzitter van de Adviesraad schreef over het opheffen van uitsluitingen (van vergoedingen voor abortus e.d.): "Het besluit komt niet voort uit een inhoudelijke positieverandering bij Pro Life en ook zeker niet bij de Adviesraad. Integendeel, de Adviesraad heeft in het hele traject, ook in overleg met vertegenwoordigers van Zilveren Kruis (ZK) en Achmea, consequent naar voren gebracht dat hij tegen de nu vastgestelde polisaanpassing is en dit besluit dus ernstig betreurt. Het besluit is genomen op het niveau van de moedermaatschappij Achmea, omdat daar de bevoegdheid hiertoe ligt."<ref name=":1">[https://www.rd.nl/artikel/989845-besluit-rond-pro-life-raakt-democratische-rechtsstaat Besluit rond Pro Life raakt democratische rechtsstaat], RD.nl, 9 sept. 2022.</ref> En: "ZK/Achmea is tot de conclusie gekomen dat in het huidige maatschappelijke klimaat een basisverzekering in de zorg waarin bepaalde verrichtingen niet worden vergoed niet is te handhaven."<ref name=":1" />
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.