Naar inhoud springen

Openbaring 8: verschil tussen versies

159 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 85:
'''Een grote ster.''' Derhalve een hemellichaam dat licht geeft. Het ding is groot, gelijk het 'iets als een grote berg' bij de tweede bazuin.
 
Vergelijk: <blockquote>''Mt 24:29 Terstond nu na de verdrukking van die dagen zal de zon verduisterd worden en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van de hemel vallen en de krachten van de hemelen zullen wankelen. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Mr 13:25 en de sterren zullen uit de hemel vallen en de krachten die in de hemelen zijn, zullen wankelen. (TELOS)''</blockquote>Is de ster Alsem een planetoïde die in de eindtijd op de aarde zal inslaan? Op 27 januari 2012 scheerde een kleine planetoïde, 2012 BX34 genoemd, met een middellijn van ca. 10 meter, 'rakelings' langs de aarde, op een afstand van minder dan 60.000 kilometer - een zesde van de afstand tussen aarde en maan<ref>[http://www.nu.nl/wetenschap/2726501/kleine-steenklomp-vliegt-rakelings-langs-aarde.html Kleine steenklomp vliegt rakelings langs aarde], nieuwbericht op Nu.nl, 28 januari 2012.</ref>. Moet men bij de ster Alsem aan een dergelijk hemellichaam, zij het met grotere omvang, denken?
[[Bestand:Wormwood Meteor of Revelation the Third Trumpet.jpg|miniatuur|428x428px|"... en er viel uit de hemel een grote ster, brandend als een fakkel..."]]
Is de ster Alsem een planetoïde die in de eindtijd op de aarde zal inslaan? Op 27 januari 2012 scheerde een kleine planetoïde, 2012 BX34 genoemd, met een middellijn van ca. 10 meter, 'rakelings' langs de aarde, op een afstand van minder dan 60.000 kilometer - een zesde van de afstand tussen aarde en maan<ref>[http://www.nu.nl/wetenschap/2726501/kleine-steenklomp-vliegt-rakelings-langs-aarde.html Kleine steenklomp vliegt rakelings langs aarde], nieuwbericht op Nu.nl, 28 januari 2012.</ref>. Moet men bij de ster Alsem aan een dergelijk hemellichaam, zij het met grotere omvang, denken?
 
'''Brandend als een fakkel.''' Ook hier is er weer vuur, net als bij de eerste twee bazuinen. De ster kan een invallend hemellichaam zijn dat door de wrijving in de dampkring gaat branden. Het verschijnsel lijkt op een brandende fakkel.
Regel 93 ⟶ 95:
Ook bij de eerste bazuin en de tweede bazuin wordt een derde deel getroffen. 3e deel aarde --> 3e deel bomen. 3e deel zee --> 3e deel zeedieren, 3e deel schepen.
 
'''Rivieren ... bronnen van de wateren.''' Ook nu wordt het natuurlijke milieu getroffen. Mogelijk door de brokstukken van de planetoïde die giftige stoffen bevatten.
 
== 11 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.