Naar inhoud springen

Openbaring 12: verschil tussen versies

105 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 171:
Opb 12:17 En de draak werd toornig op de vrouw en hij ging weg om oorlog te voeren tegen de overigen van haar nageslacht, hen die de geboden van God bewaren en het getuigenis van Jezus hebben;
'''Toornig op de vrouw'''. De duivel was neergekomen met grote grimmigheid, vers 12; zijn nederwerping maakte hem zeer grimmig. Nu wordt zijn toorn opgewekt door de vrouw. Frustratie om zijn mislukte poging haar te verzwelgen door de rivier zal mede een oorzaak van zijn toorn zijn.
[[Bestand:Book of Revelation Chapter 12-2 (Bible Illustrations by Sweet Media).jpg|miniatuur|439x439px]]
 
'''Oorlog te voeren'''. Hij heeft in de hemel oorlog gevoerd (en verloren, verzen 7-8), nu doet hij het op aarde.
 
'''De overigen van haar nageslacht.''' Zij had eerder een mannelijk kind gebaard (5, 13). 'Nageslacht' duidt op geestelijk nageslacht, dat door haar gebaard is. De apostel Paulus noemde de mensen die hij tot geloof in Christus had geleid 'mijn kinderen'. <blockquote>''Ga 4:19  mijn kinderen, van wie ik opnieuw in barensweeën ben, totdat Christus gestalte in u krijgt.'' (Telos) </blockquote>Misschien zijn ook de gelovigen die uit de grote verdrukking komen door de 144.000 duizend Israëlieten tot geloof in Christus gekomen (Opb. 7).
 
== 18 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.