Naar inhoud springen

Openbaring 12: verschil tussen versies

136 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 26:
== 3 ==
Opb 12:3 En er werd een ander teken gezien in de hemel; en zie, een grote, vuurrode draak met zeven koppen en tien horens en op zijn koppen zeven diademen. (TELOS)
[[Bestand:The Book of Revelation; a study of the last prophetic book of Holy Scripture (1919) (14597372657).jpg|miniatuur|445x445px]]
'''Een ander teken.''' Het vorige teken, dat groot was, was een vrouw (1).
 
'''In de hemel.''' Ook dit volgende teken wordt gezien in de hemel.
 
'''Grote, vuurrode draak'''. Ook in vs. 9 wordt hij een grote draak genoemd. De draak stelt de duivel voor. De draak is groot, d.i. machtig. Hij is vuurrood. Ook het Beest uit de zee heeft een rode kleur: scharlakenrood (17:3).[[Bestand:Biserica de lemn din Dobricu Lăpusului II-interioare 20.JPG|miniatuur|399x399px]]'''Met zeven koppen en tien horens'''. De draak heeft dezelfde hoeveelheid koppen en horens als het Beest uit de zee, dat later zal opkomen (13:1). Dit Beest met zijn koppen en horens zijn door de draak, d.i. de duivel begeesterd. De zeven koppen zijn zeven bergen en zeven opeenvolgende koningen. De tien horens zijn tien gelijktijdig regerende koningen.
 
'''Met zeven koppen en tien horens'''. De draak heeft dezelfde hoeveelheid koppen en horens als het Beest uit de zee, dat later zal opkomen (13:1). Dit Beest met zijn koppen en horens zijn door de draak, d.i. de duivel begeesterd. De zeven koppen zijn zeven bergen en zeven opeenvolgende koningen. De tien horens zijn tien gelijktijdig regerende koningen.
 
== 4 ==
Regel 152 ⟶ 155:
== 15 ==
Opb 12:15 En de slang wierp achter de vrouw water uit zijn mond als een rivier, om haar door de rivier te laten meesleuren. (TELOS)
[[Bestand:Biserica de lemn din Dobricu Lăpusului II-interioare 20.JPG|miniatuur|425x425px]]'''Slang'''. Dat is 'de oude slang', de draak, de duivel, de satan (9).
 
'''Water ... als een rivier'''. Zie ook het volgende vers 16. Wat stelt het meesleurende water, de rivier van water voor?
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.