Naar inhoud springen

Toekomst: verschil tussen versies

802 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 39:
 
De opname van de Gemeente staat bovenaan, maar kan volgens Bill Salus ook na een van de genoemde gebeurtenissen plaatsvinden, zelfs na de invasie door Gog. De genoemde gebeurtenissen zullen gevolgen die wereldwijd gevoeld worden.
 
'''Deels onzeker.''' De volgorde van de gebeurtenissen is deels onzeker. Bijbelgetrouwe onderzoekers komen dan ook tot verschillende conclusies (hypothesen). Een voorbeeld is Ezech. 38-39. Wanneer vindt de invasie door Gog plaats? Hierop worden verschillende antwoorden gegeven. De navorsing van de volgorde van de voorzegde gebeurtenissen is te vergelijken met die van de voorzeggingen aangaande de eerste komst van Christus. <blockquote>''1Pe 1:10  Over deze behoudenis hebben profeten onderzocht en nagevorst die van de voor u bestemde genade geprofeteerd hebben, 1Pe 1:11  terwijl zij navorsten welke of wat voor tijd de Geest van Christus die in hen was, aanduidde, toen Hij tevoren getuigde van het lijden dat over Christus zou komen en van de heerlijkheden daarna.'' (Telos) </blockquote>
 
== Schaduw van de toekomst ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.