Naar inhoud springen

Reine en onreine dieren: verschil tussen versies

2 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
 
Regel 88:
 
== Zinnebeeldige betekenis ==
De kenmerken van reine en onreine dieren hebben ongetwijfeld symbolische betekenissen voor Nieuwtestamentische gelovigen. <blockquote>''"Want alles wat tevoren geschreven is, is tot onze lering geschreven, opdat wij door de volharding en door de vertroosting van de Schriften de hoop hebben"'' (Rom. 15:4).</blockquote>'''Gespleten hoeven en herkauwend.''' Het verdelen van de hoef en het herkauwen kunnen wijzen op een vaste en volhardende wandel (als de os) en het verteren of overdenken van wat wordt ontvangen (vgl. Ps 1:1,2; Spr. 12:27).
 
'''Gespleten hoeven en herkauwend.''' Het verdelen van de hoef en het herkauwen kunnen wijzen op een vaste en volhardende wandel (als de os) en het verteren of overdenken van wat wordt ontvangen (vgl. Ps 1:1,2; Spr. 12:27).
 
'''Springpoten.''' Bijna al het kruipend gevleugeld gedierte, dat zich op de aarde voortbeweegt, was onrein. De aarde is onder de vloek vanwege de zonde, en er moet een zedelijke verhoging zijn, een uitstijgen boven het platvloerse, het aardse. De sprinkhaan kon springen en mocht daarom gegeten worden.<blockquote>''Flp 3:18 Want velen wandelen, van wie ik u dikwijls heb gezegd en nu ook wenend zeg, dat zij de vijanden van het kruis van Christus zijn; Flp 3:19 hun einde is het verderf, hun God is de buik en hun heerlijkheid is in hun schande; zij bedenken de aardse dingen. Flp 3:20 Want ons burgerschap is in de hemelen, waaruit wij ook de Heer Jezus Christus als Heiland verwachten,'' (TELOS)</blockquote>"Zij bedenken (de) aardse dingen", zeggen de TELOS-vertaling, de Statenvertaling en de Herziene Statenvertaling. NBG51 en de Lutherse vertaling hebben: 'aardsgezind'. WV95 heeft: "zij hebben hun zinnen gezet op het aardse". Canisiusvertaling: "hun zinnen zijn op het aardse gericht". Naardense Bijbelvertaling: "zij zinnen op aardse zaken".
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.