Naar inhoud springen

Jeremia 35: verschil tussen versies

127 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Jeremia commentaar}} == Samenvatting == De Rechabieten. 1-5 God draagt Jeremia op, de Rechabieten in een vertrek van de tempel te brengen en hun wijn voor te zetten. Jeremia doet dat. 6-11 Zij weigeren te drinken, op grond van het verbod van hun stamvader, wiens inzettingen zij stipt in ere houden; terwijl zij op ‘t ogenblik alleen wegens oorlogsgevaar binnen Jeruzalem vertoeven. 12-17 God beveelt Jeremia dit voorbeeld van gehoorzaamheid de aan God ongeho...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 7:
Jer 35:1 Het woord, dat tot Jeremia geschied is van den HEERE, in de dagen van Jojakim, den zoon van Josia, den koning van Juda, zeggende: (SV)
'''In de dagen van Jojakim.''' Het gebeurde in de tijd dat de Babylonische koning Nebukadnezar naar Juda optrok en het leger van de Chaldeeën en dat van de Syriërs naderden (11). In de tweede helft van 598 v.C.<ref>Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Jehoiakim. Geraadpleegd op 10 okt. 2022. </ref> viel deze heidense vorst Juda binnen en belegerde Jeruzalem gedurende drie maanden. Jojakim werd gedood. Daarom zal de aanduiding "in de dagen van Jojakim" betrekking hebben op de tijd ervóór, ca. 599 v.Chr.
 
== Bron ==
''Leidsche Vertaling (1914)''. Tekst van de samenvatting van Jer. 35 is onder wijziging verwerkt op 10 okt. 2022.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.