Naar inhoud springen

Rusland: verschil tussen versies

5 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Rusland''' (Russisch: ''Rossjija),'' officieel ''Russische Federatie'', is qua oppervlakte veruit het grootste land ter wereld en qua inwonertal (146 miljoen inwoners in 2015<sup>[3]</sup>) het achtste land ter wereld. Rusland is verdeeld in 83 regio's (anno 2011).
[[Bestand:Rs-map.png|miniatuur|634x634px633x633px|geen]]
'''Ideologie.''' Rusland werkt in een ideologisch denkraam. De rol van de staat is heel belangrijk. De burger behoort de staat, 'Moeder Rusland', te dienen. Belangrijke waarden zijn vaderlandsliefde, collectivisme, solidariteit, grootmacht van Rusland, conservatisme. Rusland is de beschermheer van de orthodox-Slavische wereld, die zich uitstrekt tot in Europa en Azië. In het bewaren van de traditionele waarden speelt de Russisch-Orthodoxe Kerk een belangrijk rol. <ref name=":1">[http://hetlandvanwierdduk.libsyn.com/poetins-onheilspellende-dreiging Het Land van Wierd Duk: Poetins onheilspellende dreiging]. Podcast van 17 mrt. 2022. Gesprek met Ruslandkenner Wierd Duk.</ref>
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.