Naar inhoud springen

Eindtijd: verschil tussen versies

379 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 4:
 
# <u>Na hemelvaart.</u> Een eerste opvatting zegt de eindtijd in het Hebreeuws ook wel 'het einde van de bedeling der wet' wordt genoemd. In feite begon de eindtijd direct na de hemelvaart van Christus, aan het einde van de bedeling der wet.
# <u>Na 1882.</u> Een tweede opvatting<ref>Zo Roger Liebi, ''Leven we werkelijk in de eindtijd? Meer dan 175 vervulde profetieën.'' Uitgeverij Middernachtsroep, 2013. </ref> zegt dat de 'eindtijd' het einde is van de lange periode tussen de eerste en de tweede komst van Jezus Christus. Kenmerkende gebeurtenissen zijn de terugkeer van de Joden uit de wereldwijde verstrooiing naar het land van hun voorouders (van 1882 tot nu) en door de wederoprichting van de staat Israël (1948). Zo laat de Oostenrijkse theoloog [[Roger Liebi]] de eindtijd beginnen in 1882, toen de massale terugkeer van de Joden naar het land Israël begon<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=zygcjJIZbWU Der zeitliche Ablauf der Endzeitereignisse | Der Countdown läuft (T02)]. Youtube.com: Roger Liebi LIVE, 12 maart 2022. In het begin van zijn lezing noemt hij het jaar 1882.</ref>. Volgens hem doelt Jezus met <nowiki>''het einde'</nowiki> ([[Mattheüs 24#6|Matth. 24:6]]) op de laatste helft van de 70ste jaarweek van Daniël, de periode van de grote verdrukking<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=zygcjJIZbWU&t=30m Der zeitliche Ablauf der Endzeitereignisse | Der Countdown läuft (T02)]. Youtube.com: Roger Liebi LIVE, 12 maart 2022. Vanaf 30 min. </ref>.
#<u>Daniëls laatste jaarweek.</u> Een derde opvatting<ref>Zo Ton Stier van de Stichting Israël en de Bijbel, op de landdag van de Stichting op 14 mei 2015.</ref> stelt dat de tijd van het einde in Bijbelse zin de laatste jaarweek van Daniël is, een periode van zeven jaar waarin Gods gerichten over deze aarde komen. In deze enge zin verstaan leven wij (anno 2014) nog niet in de eindtijd. 
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.