Naar inhoud springen

Transgender: verschil tussen versies

572 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 104:
 
''Genderdysforie. Een handreiking aan kerkenraden met het oog op het pastoraat.'' Een brochure uitgegeven door de Gereformeerde Bond in 2021.<ref>Zie over deze brochure: https://dewaarheidsvriend.nl/nieuws/geref-bond-geeft-brochure-genderdysforie-uit</ref> Bevat een vraaggesprek met een transgender, een hoofdstuk over Bijbel en transseksualiteit (J. Hoek), een bijdrage vanuit medisch-psychologische optiek (P.J. Verhagen), een ethische bezinning (H. Jochemsen) en een pastoraal hoofdstuk (M.J. Kater).
 
Laura Perry, ''Een transgender komt thuis''. Uitgever: De Banier, 2022. Pagina's: 244. De schrijfster wilde als man door het leven gaan en onderging daarvoor een medische transitie. Deze verandering bracht haar niet de innerlijke rust waarnaar ze zo verlangde. Zij beschrijft hoe God haar liet zien dat haar 'nieuwe' lichaam haaks stond op het lichaam dat Hij geschapen had. Daarom wilde Laura niet langer als man door het leven gaan en draaide zij haar transitie terug. Met haar boodschap wil Laura mensen bemoedigen en helpen die te maken hebben met genderdysforie.
 
=== Engels ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.