Naar inhoud springen

Transgender: verschil tussen versies

132 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 58:
== Oorzaken ==
Een of meer oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan een geslachtsidentiteitsstoornis. Men kan onderscheiden biologische (genen, hormonen, hersenen), psychologische en sociale factoren. Te noemen zijn onder meer oorzaken<ref>Enkele oorzaken worden genoemd in: https://nl.wikipedia.org/wiki/Genderdysforie</ref><ref>Voor meer informatie over de oorzaken, zie https://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_gender_incongruence</ref>:
[[Bestand:Second Life female Avatar black hair.jpg|miniatuur|211x211px|Vrouwelijke avatar van het internetplatform 'Second Life'. ]]
 
* een verstoorde hormoonhuishouding tijdens kritische fasen in de ontwikkeling van een foetus: te weinig of te veel van mannelijk hormoon testosteron of ongevoeligheid voor testosteron. Sommige medicijnen kunnen de testosteronhuishouding in een foetus ernstig verstoren. Wanneer de moeder deze tijdens de zwangerschap slikt, kan dat een genderdysforie bij het kind veroorzaken.
* genetische afwijkingen in de mannelijke en vrouwelijke chromosomen;
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.