Naar inhoud springen

Tweede brief van Petrus: verschil tussen versies

1.167 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 31:
 
'''Wederkomst van Christus.''' Petrus besteedt ook ruime aandacht aan de dag van de Heer. Hoewel mensen om hen heen spotten omdat de komst van de Heer uitblijft, dringt hij erop aan dat de gelovigen zich voorbereiden en standvastig zullen zijn, want de wederkomst zal totaal onverwachts zijn. Opdat zij zich erop voorbereiden wijst hij op het belang van de profetische geschriften.
 
'''Opwekking en vermaning.''' Petrus wekt de gelovigen op hun roeping en verkiezing vast te maken. Opdat ze niet struikelen (1:10). Hij wekt ze op door ze te herinneren (1:13, 15; 3:1) aan het profetische woord en het gebod van de Heer en Heiland. <blockquote>''2Pe 1:13 Ik houd het echter voor juist, zolang ik in deze tent woon, u door herinnering op te wekken, (...) 2Pe 1:15 Ik zal mij echter beijveren, dat u zich ook telkens na mijn heengaan deze dingen kunt herinneren.'' (Telos)</blockquote><blockquote>''2Pe 3:1 Geliefden, dit is al de tweede brief die ik u schrijf. In beide wek ik door herinnering uw oprechte gezindheid op, 2Pe 3:2 opdat u terugdenkt aan de woorden die tevoren door de heilige profeten gesproken zijn en aan het gebod van de Heer en Heiland, door uw apostelen verkondigd.'' (Telos)</blockquote>Op het profetische woord hebben zij acht te geven (1:19), zonder er een eigen uitlegging op los te laten (1:20). Petrus herinnert ook aan de bewaring door God in oude tijden en Zijn oordeel over de onrechtvaardigen (2:9).
 
De brief eindigt met de opwekking om te groeien in de genade en kennis van onze Heer en Heiland Jezus Christus (3:18).
 
== Indeling ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.