Naar inhoud springen

Eerbare kleding: verschil tussen versies

636 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 174:
 
 
Johannes de Doper droeg een kameelharen kleed en een leren gordel. De Heer Jezus zei van hem: <blockquote>''Mt 11:8 Maar wat bent u gaan zien? Een mens in zachte kleren gekleed? Zie, zij die de zachte kleren dragen, zijn in de huizen van de koningen. (TELOS)''</blockquote>Peperduur ogende kleding is oneerbaar als het in de gegeven omstandigheden strijdig is met bescheidenheid, ingetogenheid. [[Bestand:Bedekking ondergoed Wikihow.jpeg|miniatuur|Links: blote schouders; bovendien is het ondergoed (beha) is half zichtbaar. ]]Bij vrouwen in het bijzonder kan kleding oneerbaar maken:
 
* te strakke kleding
Regel 185:
* mannenkleding dragen
*buitenissige opzichtige kleding, dikwijls bij wereldse artiesten
"Op de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e) zijn schilderijen van de muur gehaald na klachten van studenten. Op de vijf doeken waren witte mannen in toga’s en vrouwen in jurken met een flink decolleté te zien." Een scheikunde-studente "vertelt dat ze zich onprettig voelde wanneer ze in de vergaderruimte een meeting had. 'Ik voel me er niet door geïntimideerd, maar ze geven me het signaal dat deze omgeving niet voor mij is.'" (Omroep Brabant, [https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4182449/tue-haalt-kunst-weg-na-klachten-mannen-in-toga-vrouwen-met-decollete nieuwsbericht] van 17 nov. 2022).
 
Bij mannen:
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.