Naar inhoud springen

Eerbare kleding: verschil tussen versies

40 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Eerbare''' '''kleding''' is [[kleding]] die ordelijkbescheiden, net, fatsoenlijk, welvoeglijk (betamelijk, passend) en [[zedig]] is. Vrouwen wordt opgedragen zich te tooien met eerbare kleding.
[[Bestand:Vrouw lezend StockSnap.jpg|miniatuur|409x409px]]
In zijn brief aan Timotheüs schrijft de apostel Paulus: <blockquote>''1Ti 2:9 Evenzo [wil ik] dat de vrouwen zich tooien met <u>eerbare kleding</u>, ingetogen en bezonnen, niet met het vlechten van het haar of met goud of parels of kostbare kleren, 1Ti 2:10 maar met goede werken, wat bij vrouwen past die belijden godvrezend te zijn.'' (HSV)</blockquote>
Regel 8:
 
Van de deugdelijke (= degelijke en deugdzame) huisvrouw in Spreuken 31 wordt gezegd:<blockquote>''Spr 31:22 Zij maakt voor zichzelf dekens, van fijn linnen en roodpurper is haar kleding. (HSV)''</blockquote>
Kleding van fijn [[linnen]] en [[purper]] werd door de aanzienlijken gedragen. Zij is gekleed zoals het behoort, zoals het mag. Zij pronkt niet, maar evenmin vergeet zij het eerbaar en waardig optreden.<ref>Karl August Dächsel; F. P. L. C. van Lingen; H. van Griethuijsen, Antz. et al, ''Bijbel, of De geheele Heilige Schrift, bevattende al de kanonieke boeken van het Oude en Nieuwe Testament (volgens de Staten-overzetting) : met in den tekst ingelaschte verklaringen en aanmerkingen van de beroemdste godgeleerden uit alle tijden'' (Kampen: Bos, 1893-1901), commentaar op Spr. 31:22. Tekst hiervan is onder wijziging verwerkt.</ref> Mooi en bescheiden kunnen samengaan.
== 'Kleding' ==
De [[apostel Paulus]] spreekt in 1 Tim. 2:9 van 'eerbare kleding'.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.