Naar inhoud springen

Jeremia (profeet): verschil tussen versies

240 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 21:
 
Ca. 605 v.C., in het vierde regeringsjaar van Jojakim, het eerste jaar van Nebukadnezar, geschiedt het woord van Jahweh tot Jeremia (Jer. 25:1). Hij brengt dit woord over aan het hele volk van Juda en al de inwoners van Jeruzalem (Jer. 25:2). Hiermee breekt de tweede hoofdperiode van Jeremia's profetische dienst aan. Na ca. 605 is het wederkerend geroep van de profeet, dat er van ontkomen aan des Heeren oordeel geen sprake is, al roepen valse profeten ook van vrede, vrede.
[[Bestand:Rembrandt Harmensz. van Rijn - Jeremia treurend over de verwoesting van Jeruzalem - Google Art Project.jpg|miniatuur|385x385px|''Jeremia treurend over de verwoesting van Jeruzalem.'' Schilderij van Rembrandt Harmensz. van Rijn. ]]
 
Zelfs wanneer men hem kerkerstraf doet ondergaan, verandert zijn zienswijze niet. Onderwerping aan Babel is de enige weg. Maar waar hij ballingschap aankondigt, mag hij meteen ook van verlossing gewagen. De duur van de ballingschap noemt hij.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.