Naar inhoud springen

Rust: verschil tussen versies

707 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 4:
 
'''Stilte.''' ''Stilte'' is de toestand na 't ophouden van een heftige, van geluiden vergezeld gaande beweging, of wel: de afwezigheid van elk geluid. Voorbeelden:"''De stilte na de storm."'' Het graf ( "de laatste rustplaats") is een plaats van rust èn stilte.
 
== Rust van de arbeid ==
God gebood zijn volk Israël de zevende dag te rusten, gelijk Hij rustte op de zevende dag van Zijn scheppingswerken. Deze rustdag, de [[Sabbat]], was er voor de mens. <blockquote>''Mr 2:27  En Hij [= Jezus] zei tot hen: De sabbat is gemaakt om de mens, en niet de mens om de sabbat.'' (Telos)</blockquote>Na het ontslapen (sterven) is er voor de gelovigen ook een rust van de gedane arbeid. Zie verderop de paragraaf ''Rust na het ontslapen.''<blockquote>''Opb 14:13  En ik hoorde een stem uit de hemel zeggen: Schrijf: gelukkig de doden die in de Heer sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, opdat zij rusten van hun arbeid; want hun werken volgen hen.'' (Telos)</blockquote>
 
== Gewetensrust ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.