Naar inhoud springen

Rust: verschil tussen versies

222 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 8:
[[Bestand:Laermans, Rustdag, 1916.jpg|miniatuur|421x421px|''Rustdag.'' Door Eugène Laermans (1916).]]
God gebood zijn volk Israël de zevende dag te rusten, zoals Hij rustte op de zevende dag van Zijn scheppingswerken. Deze rustdag, de [[Sabbat]], was er voor de mens. <blockquote>''Mr 2:27  En Hij [= Jezus] zei tot hen: De sabbat is gemaakt om de mens, en niet de mens om de sabbat.'' (Telos)</blockquote>Ook na het ontslapen (sterven) is er voor de gelovigen een rust van de gedane arbeid. <blockquote>''Opb 14:13  En ik hoorde een stem uit de hemel zeggen: Schrijf: gelukkig de doden die in de Heer sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, opdat zij rusten van hun arbeid; want hun werken volgen hen.'' (Telos)</blockquote>Zie verderop de paragraaf ''Rust na het ontslapen.''
 
De moderne maatschappij kent, meer dan vroeger, flexibele werktijden en een economie die 24 uur doordraait. Hierdoor is het lastiger geworden om als familie of gezin ''gezamenlijk'' te rusten en ontspanning te genieten.
 
== Gewetensrust ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.