Naar inhoud springen

Pro Life Zorgverzekeringen: verschil tussen versies

k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 85:
'''2021.''' In november ontstaat er ophef door wereldse mensen die 'ontdekten' dat er een zorgverzekering bestaat die weigert de kosten van abortus te vergoeden. Zilveren Kruis/Achmea trekt zich deze negatieve kritiek uit links-'progressief' Nederland aan en gaat erover in gesprek met Pro Life.<ref name=":3" />
 
'''2022.''' Pro Life besluit, mede onder druk van de politiek, maatschappelijke organisaties en (collectieve) cliënten van Zilveren Kruis/Achmea, alle uitsluitingen voor vergoedingen los te laten en dus ook gedeclareerde kosten van abortus, euthanasie, standaard ivf-behandelingen en transgenderzorg te gaan vergoeden, vanaf 1 januari 2023. "Wij hebben geen andere keus," aldus de directeur<ref name=":3" />. Abortus was indertijd de hoofdreden om Pro Life Zorgverzekering op te richten. De zorgverzekeraar heeft nu 120.000 verzekerden<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=CaPCCmZ-1BI Uitgelicht! 6 september 2022 - Jos Leijenhorst (Pro Life) over het loslaten van de schone basispolis]. Youtube.com: Family7, 7 sept. 2022. Duur: 10 min. 29 sec. </ref>. De mededeling dat voortaan ook abortus zal worden vergoed is velen rauw op het dak gevallen.
 
De beslissing door Pro Life is genomen om meerdere redenen. De voornaamste zijn: 1. het standpunt van Zilveren Kruis/Achmea dat men verzekerden niet de toegang tot bepaalde onderdelen van de basiszorg (zoals abortus en euthanasie) mag ontnemen. 2. de technische beperking van software waarmee behandelingen in zorginstellingen worden geregistreerd, waardoor het voor Pro Life niet altijd duidelijk is of er bijvoorbeeld abortus is gepleegd of niet.
 
In een brief dd. 5 september aan de verzekerden schrijft de directeur: ''"Vanaf 1 januari 2023 nemen we alle zorg op die de basisverzekering standaard biedt. Dit betekent dat ook abortus. euthanasie. standaard IVF en transgenderzorg opgenomen worden. Waarom we dit veranderen? Niet omdat we hier anders over zijn gaan denken. Wel omdat we merken dat uitsluitingen voor vergoedingen steeds vaker een drempel vormen om in gesprek te gaan. Bij onomkeerbare beslissingen willen we juist naast mensen staan. Hen vertellen over andere keuzes, als die er zijn. Denk aan IVF—behandeling waarbij er geen embryo‘s overblijven, christelijke psychische hulp en zorg rondom het levenseinde. Zo helpen we mensen om, passend bij hun geloof. keuzes te maken.''"
Regel 96:
 
== Geestverwant ==
EenVerwante verwante(christelijke) zorgverzekeringzorgverzekeringen heetzijn ''[[Zorg voor leven (zorgverzekering)|Zorg voor leven]]'' en ''[[Care4Life]].''
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.