Naar inhoud springen

Bijbel: verschil tussen versies

188 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Labels: Handmatige ongedaanmaking Visuele tekstverwerker
Regel 230:
 
Lettend op het verband en schrift met schrift vergelijkend mogen we de conclusie trekken: de Hij die van het begin af is, is de Heer Jezus. Uiteraard is ook God de Vader van het begin af, doch Johannes doelt op de Zoon.
 
'''Parallelle passages.''' Niet alleen het onmiddellijke tekstverband, maar ook parallelle passages elders in de Schrift helpen ons een bepaalde uitdrukking of vers beter te begrijpen.
 
'''Letterlijke uitleg.''' We nemen de woorden zoveel mogelijk in hun letterlijke betekenis. Daarbij houden we rekening met het literaire genre: proza of poëzie. Genesis is proza, een geschiedenis. De boeken van Samuël zijn ook proza. De psalmen zijn poëtische geschriften, waarin beeldspraak voorkomt. Zo wordt in Ps. 19 de zon vergeleken met een bruidegom en met een held. Voor de zon heeft God een tent opgezet. Deze woorden hebben wij niet letterlijk te nemen, maar figuurlijk.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.