Naar inhoud springen

Bijbel: verschil tussen versies

883 bytes toegevoegd ,  7 maanden geleden
k
Regel 188:
 
Aan de bekende Duitse schrijver Bertold Brecht (1889-1956) werd eens gevraagd welke boek in Duitsland hij het belangrijkste vond. Zijn antwoord: „U zult verrast zijn: de Bijbel."
 
=== Weldadig boek ===
"Een ster is prachtig, maar zij straalt geen licht af in de nacht van een zondige ziel. De bloem is zoet, maar zij biedt geen balsem voor de wond van een hart. Al de geuren die ooit u toegewaaid werden uit vorstelijke gaarden of neerhangende tuinen, verspreiden niet zoveel zoetheid als één ademtocht van wierook en mirre van de Heilige Schrift u doet toestromen. Al de wateren die stroomden in de bergrivieren, of schuimden in de watervallen, of neerzegen in de morgendauw, of afvielen in de avondregen, gaven niet zoveel verfrissing aan een koortsige ziel als de kleinste druppel, die blinkend afspatte van de heldere fonteinen van het Goddelijke Boek." — Thomas De Witt Talmage (1832-1902)<ref>T. de Witt Talmage, ''Spranken'' (Utrecht: C.H.E. Breijer, 1892), blz. 17. Voor Christipedia is de spelling en de taal van het citaat gemoderniseerd. </ref>
 
=== Medicijn ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.