Naar inhoud springen

2 Petrus 3: verschil tussen versies

23 bytes verwijderd ,  1 jaar geleden
k
Regel 91:
== 12 ==
2Pe 3:12 terwijl u de komst van de dag van God verwacht en verhaast, ter wille waarvan de hemelen in vuur gezet zullen vergaan en de elementen brandend zullen wegsmelten. (Telos)
'''De dag van God.''' Mogelijk synoniem met "de dag van de eeuwigheid" (18) of zelfs ook met "de dag van de Heer" (10) en "de dag van het oordeel", maar sommigen maken onderscheid. Volgens sommigen is 'de dag van God' de eeuwige toestand na de omvorming van de hemelen en de aarde tot een nieuwe hemel en aarde. Volgens Roger Liebi ziet 'de dag van God' op de dag, de tijd dat God alles nieuw maakt, gevolgd door "de dag van de eeuwigheid" (18)<ref>Zo Roger Liebi in: [https://www.youtube.com/watch?v=LQgGW0sO-2k&t=56m Einführung in den 2. Petrusbrief Teil 2 Dr. Roger Liebi]. Youtube.com: Thomas Fuchs, 26 okt. 2016. Vanaf 56 min. Geluidsopname van een voordracht door Roger Liebi over de tweede brief van Petrus.</ref>. Zie ook [[Dag van de Heer]].
 
'''De hemelen in vuur gezet zullen vergaan en de elementen brandend zullen wegsmelten.''' Zie vzn. 7, 10. Dit gebeuren kan men aldus verstaan:
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.