Naar inhoud springen

2 Petrus 3: verschil tussen versies

1.049 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 75:
Dat brandend vergaan van de elementen door vuur verstaan sommigen als het oplossen van de elementen, van de moleculen en atomen<ref name=":1" />. Wij weten tegenwoordig dat atomen gesplitst kunnen worden door geweldige energie (kernsplitsing).
 
'''De aarde en de werken daarop zullen gevonden worden.''' "Gevonden", zie vs. 14. Sommigen hebben "verbrand", omdat sommige handschriften een ander werkwoord (namelijk voor verbranden) hebben. De beste handschriften hebben echter een werkwoord voor 'vinden'<ref>Zie de tekstkritische en uitlegkundige opmerkingen bij de NET Bible: https://bible.org/netbible/2pe3_notes.htm#note34</ref>.
 
Ook dieDie werken zullen verbrand worden<ref name=":1" /> dan welof gevonden (aan het licht gebracht) worden) dan welof te vinden blijven. De betekenis is niet duidelijk. De gedachte van aan het licht gebracht worden is aannemelijk. Vergelijk ook: <blockquote>''1Co 4:5  Oordeelt daarom niets voor de tijd, totdat de Heer komt, die ook wat in de duisternis verborgen is, aan het licht zal brengen en de raadslagen van de harten openbaar zal maken; en dan zal ieder zijn lof ontvangen van God.'' (Telos) </blockquote><blockquote>''Ro 2:16  op de dag dat God het verborgene van de mensen zal oordelen door Christus Jezus, naar mijn evangelie.'' (Telos)</blockquote><blockquote>''Mt 10:26  Weest dan niet bang voor hen; want er is niets bedekt dat niet ontdekt, en verborgen dat niet bekend zal worden.'' (Telos)</blockquote><blockquote>''Mr 4:22  Want er is niets verborgen dan om geopenbaard te worden; en er gebeurt niets om geheim te zijn, maar om in het openbaar te komen.'' (Telos)</blockquote><blockquote>''Lu 8:17  Want er is niets verborgen dat niet openbaar zal worden, en niets geheim dat niet bekend zal worden en in het openbaar zal komen.'' (Telos)</blockquote><blockquote>''Lu 12:2  Er is echter niets bedekt dat niet ontdekt, en verborgen dat niet bekend zal worden.'' (Telos)</blockquote>Zie ook vs. 7: "de dag van het oordeel en van de ondergang van de goddeloze mensen".
 
Er komt een nieuwe aarde (13).
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.