Naar inhoud springen

Zorg voor leven (zorgverzekering): verschil tussen versies

k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 9:
"Zorg voor leven vergoedt geen medische handelingen die het leven beëindigen, zoals abortus provocatus, genetisch onderzoek waarbij het doden van een ongeboren vrucht aan de orde kan zijn, en euthanasie. Hiermee geven we gevolg aan de bewuste keuze van veel van onze relaties om de bescherming van geboren en ongeboren leven serieus te nemen."<ref name=":1" />
 
''Prima voor elkaar'' (PVE) is een assurantieadviesbureau dat zich uitsluitend richt op het verzekeren van schade- en ziektekostenverzekeringen voor particulieren. Volgens het bureau is er geen enkel ander kantoor dat zulks doet.<ref>Bron: https://primavoorelkaar.com/over-pve/. GEraadpleegd op 8 sept. 2022.</ref> Prima voor elkaar biedt evenals [[Care4Life]] naast de schone polis ook een reguliere polis aan.
 
Dominass beheert de verzekeringen van ruim 3.800 predikanten (anno 2022)<ref>Bron: https://www.dominass.nl/. Geraadpleegd op 8 sept. 2022.</ref>.
Regel 18:
Voor de zorgverzekering ''Zorg voor leven'' werken de genoemde verzekeringsadviseurs samen met zorgverzekeringsconcern ''EUCARE'' en zorgverzekeraar ''Aevitae'', dat onder EUCARE valt en de zorgverzekeringen namens EUCARE aanbiedt. In Nederland zijn ''zorgverzekeringconcerns'' die de risicodrager voor alle gevoerde labels en aangesloten zorgverzekeraars zijn. Achmea is de grootste. Hierbij is onder meer het Zilverenkruis aangesloten en met deze ook ProLife Zorgverzekeringen.
 
Ook EUCAREEucare is een verzekeringsmaatschappij en tevens zorgverzekeringsconcern, gevestigd in Malta<ref>De volledige naam van deze 'risicodrager' is ''EUCARE Insurance PCC Limited''.</ref>. Dit concern is actief in de Europese landen Frankrijk en Nederland, vandaar de lettergreep 'eu' in de naam. "EUCARE Insurance PCC Ltd is een verzekeringsmaatschappij die op grond van de Insurance Business Act, 1998, gemachtigd is om vanuit Malta algemene verzekeringsactiviteiten uit te oefenen in Frankrijk en Nederland en die gereguleerd wordt door de Malta Financial Services Authority"<ref name=":0">Bron: https://www.eucareinsurance.com/zorgverzekering-in-nederland/ Geraadpleegd 8 sept. 2022.</ref>.
 
EUCARE zegt: "Omdat u uniek bent, is elke situatie uniek. Elke levensfase stelt u ook voor andere uitdagingen. Wij gaan die uitdagingen graag met u aan. Onze producten en dienstverlening sluiten daarop aan. Wij bieden onze klanten in de hele EU daarom unieke oplossingen op het gebied van zorg-, arbeidsongeschiktheid- en verzuimvraagstukken."<ref>Bron: https://www.eucareinsurance.com/#about Geraadpleegd op 8 sept. 2022.</ref>
Regel 25:
 
== Geestverwante bedrijven ==
Geestverwante bedrijven zijn [[Pro Life Zorgverzekeringen]] [[Care4Life]]. Zorg voor Leven verschilt van Pro Life hierin, dat het, net als Care4Life, een schone polis aanbiedt. Zorg voor Leven verschilt van Care4Life dat het telefonisch bereikbaar, niet zoals Care4Life slechts via internet, en meer zelfstandigheid heeft dan Care4Life.
 
== Meer informatie ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.